StoRy

Saturday, 9 February 2013

Klimaks Setia Hujung Nyawa

Bismillahirahmanirahim...

Again & again nak bercerita mengenai drama Setia Hujung Nyawa yang baru sahaja tamat siarannya pada Khamis lepas....macam biasa, seperti dalam novel & telenovela melayu, pasti kita akan dapat mengagak apa kesudahan cerita ini....of course la HAPPY ending....cuba bayangkan kalau penulis skrip, pengarah & penerbit buat SAD ending...confirm2 mereka akan dibalun2 oleh peminat2 ERSALINA & ZAIN kan...hihihi....cuba bayangkan akhirnya mereka bercerai jugak....hihihi....mestilah xbest kan....

Okay2, sebenarnya dalam drama Setia Hujung Nyawa nie, part-part yang paling saya suka adalah apabila melibatkan scene IKRAM @ HAIRUL AZREEN....walaupun sekadar hero sampingan tapi dialah yang saya anggap HERO dalam drama ini...kalo org tergila2kan ZAIN....tidak bagi saya...hihihi....confirm den kena bambu sekali lagi ni kang...hihihi

Memang sekiranya kita tengok dari kisah silam, IKRAM dah melakukan kesalahan besar dalam hidup...hanya taubat kepada ALLAH s.w.t adalah jalan terbaik...kan....saya xrasa yang dia mengganggu kehidupan EL sbb saya rasa dia berniat baik untuk menceriakan kehidupan EL....dia berusaha untuk mendapatkan perhatian daripada EL...cuma silapnya sebab EL sudah berkahwin...kalo tengok episod 1 & 2, dialah yang paling sweet sekali...terutama part2 dia main tampal2 sticky note tu...sweet...omeyyy sangat....hihihihi....

Sekali lagi, dalam episod terakhir, part yang paling sedih & paling saya suka adalah sewaktu IKRAM berjumpa ERSALINA buat kali terakhir dan part IKRAM berdoa dan menangis...jarang sekali nampak lelaki menangis sampai mcm tu sekali...tapi IKRAM did it well...good job IKRAM....anda membuktikan yang anda seorang pelakon yang berbakat....selalu kalo nampak pelakon lelaki menangis, nampak seperti dibuat-buat tetapi pada IKRAM, rasanya tidak sama sekali...he did it so well....



Masih segar lagi x ingatan pada scene ini...sepanjang menonton drama ini, xpernah sekali air mata ini mengalir sbb rasanya xde scene yang mampu membuat saya menangis...tapi apabila scene ini berlaku...hahaha...air mata ini mengalir tiada henti...saya rase sebak sangat melihat IKRAM...jelas terbayang di wajahnya yang dia sedang berusaha menyembunyikan perasaannya pada EL....scene terakhir IKRAM bertemu dengan EL untuk memberikan hadiah yang terakhir...IKRAM sudah mengundur diri...syahdu rasanya...hihihihi...(emosi plak tetibe mase nie)




Ya, scene ini sekali lagi telah meruntun hati saya ini...huhuhu....saya rase sebak sangat2 waktu ini...sedihnya IKRAM teramat sangat...doa2nya ikhlas...ingin melihat kebahagiaan EL walaupun hatinya mencintai EL... seperti yang dinyatakan, orang kata sekiranya kita mencintai seseorang, kita perlu merelakan orang itu untuk dilepaskan kepada orang lain...itulah yang IKRAM lakukan....sedihnya bile dia berusaha untuk meng'okay'kan dirinya di hadapan adiknya...."Abang rindu Gemuk"....sedihnya masa IKRAM lafazkan ayat2 ini.....sampai saya terfikir yang penulis skrip xnak wujudkan seorang lagi heroin ke untuk IKRAM sebagai penutup kisah cintanya.....mungkin Emma Mamboang ke kan....hihihi....comey gak...hihihi...apa-apapown ini sekadar lakonan....tapi di alam realiti, masih ada insan seperti IKRAM ini tidak kiralah sama ada dia wanita atau lelaki...masih ada insan sepertinya...merelakan orang yang disayangi dilepaskan kepada orang yang lebih berhak walaupun dia berat untuk melakukannya....

Tamatlah sudah kisah perjalanan ERSALINA, IKRAM & ZAIN....Saya sanggup download semua episod untuk sebagai simpanan...hihihi.....hanya untuk IKRAM....>____<


p/s : doa-doalah ada drama Setia Hujung Nyawa part 2...hihihihi


5 comments:

Hanif Idrus said...

Tak follow cita ni ker..hihihihi

IeJa Md Sah said...

follow tapi dh half way...huhuhu...terpakselah download yg sebelum2 tu...hihihi

maria firdz said...

salam kenal dan follow :-)
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

IeJa Md Sah said...

tq dear for coming here....will follow u back....

Nadya Bubble said...

Promosi Rainbow AlQuran & Ribbon Watch! Sehingga 23 Mac 2013. Siapa cepat dia dapat.

http://bit.ly/cd2aQx

copyright@ nadikehidupanku.blogspot.com